Cartea de oaspeti


Eugen
Comment
04.03.2013, 10:50:39
Buna ziua, eu pot sa difuzez filme pentru prieteni in scop necomercial?
Raspunsul managerului:
La solicitarea Dvs., Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI), reiesind din competenta sa, Va comunica urmatoarele:
Prin notiunea de difuzare se intelege importul, exportul, distribuirea, inchirierea sau comercializarea, in orice mod si sub orice forma, a obiectelor protejate de dreptul de autor, inclusiv filme. Legea nr.139/2010 privind dreptul de autor si drepturile conexe mentioneaza ca doar autorul sau titularul de drepturi poate sa efectueze, sa permita sau sa interzica valorificarea unei opere prin distribuire, adica punerea in circulatie sau oferirea publica. Cu toate acestea, legea prevede exceptii si limitari in cazurile cind nu sunt prejudiciate interesele legitime ale autorilor sau titularilor de drepturi. Astfel, este permisa reproducerea operelor in scopuri personale, adica daca este facuta de o persoana fizica exclusiv pentru uz personal si daca nu urmareste obtinerea vreunui avantaj comercial direct sau indirect.
In ceea ce priveste difuzarea pentru alte persoane, conform legii aceasta nu trebuie sa depaseasca cercul normal al familiei. Prin acest termen se intelege un grup de persoane care sunt unite prin legaturi de rudenie sau de prietenie. Prin urmare, daca o opera este valorificata la un eveniment de familie in prezenta rudelor sau a prietenilor, atunci remuneratia de autor nu se achita, fiindca opera este valorificata pentru cercul normal al familiei, or scopul valorificarii nu este de a obtine un avantaj economic, ci unul personal.
Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati la tel. (022) 400-625.
Costea
Comment
24.02.2013, 22:31:52
Doresc sa deschid un post de radio pe internet, fara a obtine profit. Adica total necomercial. E legal sa difuzez muzica in asa caz?
Raspunsul managerului:
La solicitarea Dvs. privind legalitatea valorificarii muzicii de catre un post de radio prin intermediul internetului, AGEPI, reiesind din competenta sa, Va comunica urmatoarele:
In temeiul Legii nr.139/2010 autorul sau alt titular al drepturilor patrimoniale exclusive de autor are dreptul la o remuneratie echitabila. Cuantumul si modul de achitare a remuneratiei de autor pentru fiecare caz si mod de valorificare a operei se stabilesc in contractul de autor sau in contractele pe care organizatiile de gestiune colectiva a drepturilor patrimoniale le-au incheiat cu utilizatorii. Orice valorificare a obiectelor dreptului de autor sau ale drepturilor conexe se considera nelegitima daca are loc cu incalcarea acestor drepturi, respectiv organizatiile de gestiune colectiva sunt in drept, in limita imputernicirilor sale sau in cazurile prevazute de lege, sa intreprinda orice actiuni legale privind protectia si asigurarea acestor drepturi. Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati la nr. de telefon 400-555.
Sandernik
Comment
06.10.2012, 10:43:27
As dori sa realizez un spot video de amploare pe tema pirateriei in internet si consecintele ei.Este nevoie de sustinere financiara a proectului.Este deja gata scrin play-ul.Multumesc anticipat!
Raspunsul managerului:
La solicitarea Dvs., Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI), reiesind din competenta sa, Va comunica urmatoarele: AGEPI nu are astfel de atributii si competente.
Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati. Tel 400-625
Cristian
Comment
11.09.2012, 15:11:11
Buna am facut un blog si am scris mai multe articole si am scris ca toate drepturile de autor sunt rezervate dar am o inregistrare a unui video de dans unde am participat si eu si niste imagini preluate de pe google este o contrafacere sau nu
Raspunsul managerului:
In conformitate cu Legea nr.139/2010 privind dreptul de autor si drepturile conexe, beneficiaza de protectie toate operele exprimate intr-o anumita forma obiectiva din domeniul literar, artistic si stiintific, indiferent de faptul daca acestea au fost sau nu aduse la cunostinta publicului, respectiv, doar autorul sau titularul de drepturi poate sa efectueze, sa permita sau sa interzica valorificarea operei. Astfel, pentru a nu incalca drepturile de autor urmeaza sa valorificati opere asupra carora nu se extinde protectia dreptului de autor sau sa va incadrati intr-una din exceptiile sau limitarile legale.
In conditiile legii, protectia dreptului de autor nu se extinde asupra :
- operelor a caror termen de protectie a expirat (art.23);
- noutatilor zilei si a diverselor fapte ce reprezinta o simpla informatie, expresiilor folclorice (art.8);
- ideilor, teoriilor, descoperirilor stiintifice, procedeelor, metodelor de functionare sau asupra conceptelor matematice ca atare si nici asupra inventiilor cuprinse intr-o opera, oricare ar fi modul de preluare, explicare sau de exprimare (art.5).
Totodata, este permisa fara acordul autorului sau titularului de drepturi si fara plata remuneratiei de autor :
- reproducerea temporara a operelor (art.25) ;
- reproducerea operelor in scopuri personale (art.26);
- reproducerea reprografica de catre biblioteci, arhive si de alte institutii (art.27) ;
- reproducerea si distribuirea in presa, comunicarea publica sau punerea la dispozitia publicului in regim interactiv a articolelor publicate legal cu privire la subiectele de actualitate economica, politica ori religioasa sau a unor opere radiodifuzate ori televizate, sau a altor obiecte protejate de acelasi caracter ori aduse la cunostinta publica in regim interactiv in cazurile in care astfel de utilizari nu sint interzise in mod expres si daca se indica sursa si numele autorului (art.28 lit.c).
Alexandra
Comment
11.07.2012, 12:01:12
Buna ziua, eu am compus un cintec pentru un interpret. Cintecul are 2 strofe si citeva refrenuri. Spuneti-mi va rog daca eu inainte ca sa se faca fonograma pentru cintec, imi inregistrez dreptul de autor asupra muzicii si a versurilor, ori dupa si persoana care face fonograma poate avea drept asupra cintecului? Si cind vin sa inregistrez muzica si versurile, pe foaia cu muzica trebuie sa se repete refrenurile si strofele, ori e destul sa tapez doar o strofa un refren si pe foaie aparte versurile?
si imi puteti de asemenea zice, daca imi inregistrez drepturile de autor asupra cintecului meu la dvs, apoi el este valabil si peste hotarele tarii?
Raspunsul managerului:
Dvs., ca autor al muzicii si versurilor aveti dreptul sa inregistrati opera muzicala cand doriti, adica pe tot parcursul valabilitatii dreptului de autor. In cazul cind transmiteti drepturile sale pentru interpret, neaparat trebuie sa incheiati cu el un contract de transmitere a drepturilor (contract de autor). Pentru inregistrare e necesar sa ne prezentati notele muzicale si versurile în doua exemplare identice, (aranjarea lor – cum considerati de cuviinta). Certificatul de inregistrare a operei musicale, va fi valabil in toate tarile care fac parte la Conventia de la Berna. Pentru informatie mai detaliata, ne puteti contacta la tel. 400552

Scrieti mesajul:


Introduceti codul pe care il vedeti in imagine:

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.


PARTENERI ai CAMPANIEI: